top of page

Relatie therapie

Wat ik vaak tegenkom in relaties die niet goed functioneren is dat beide partijen gericht zijn op hun eigen gelijk. De ander heeft het meestal gedaan en moet dus veranderen. Maar aangezien de ander er precies zo over denkt ontstaat een impasse. Beide partijen voelen zich niet gehoord of gezien en waar ooit de relatie begon met een sterk wij gevoel is er nu een ik tegen jou gevoel. En in deze onveilige situatie kan het soms heel moeilijk zijn om de rust te vinden om goed naar de ander te luisteren en om jouw verlangens uit te spreken naar de ander. Als deze situatie lang aanhoudt kan dat leiden tot steeds opnieuw oplopende ruzies en uiteindelijk ook apathie en vervlakking.

 

De relatietherapeut leert je hoe je beter met elkaar kan communiceren en helpt je zo elkaar beter te begrijpen. De therapeut begeleidt de gesprekken en zorgt dat beide partijen gehoord worden en weer dichter tot elkaar komen. Daarna helpt de therapeut om weer een veilige, stabiele hechting aan te gaan met elkaar. Mijn werkwijze is gebaseerd op EFT (Emotionally focused therapy) van Dr. Sue Johnson en haar 'hou me vast' training.

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Als je eerst even kennis wilt maken of wilt overleggen of je met jouw vraag bij mij terecht kan kun je me een bericht sturen of kunnen we een vrijblijvende korte bel afspraak maken.

© 2020 Coach Coen

bottom of page